Branduri

Din dorinta de a satisface cat mai bine curiozitatile si nevoile clientilor nostri vom incerca sa va furnizam cateva detalii despre marcile ai caror adidasi originali comercializam.

 

ADIDAS, este o companie care a fost infintata in anul 1949. Numele companiei este rezultatul combinarii celor 2 nume ale fondatorului: 'Adi' este o prescurtare a numelui Adolf iar 'Das' provine de la Dassler.

In anii 50, echipa  de fotbal a Germaniei obtine o victorie importanta echipei Ungariei, cu o diferenta de puncte remarcabila. Pe parcursul meciului, echipa Germaniei folosea ca si pantofi sport, marca Adidas, lucru ce a dus o buna lansare a brandului.

In anii 60, Adidas fabrica pantofi sport si pentru alte sporturi olimpice decat fotbal.

In anii 70, echipa de fotbal a Germaniei castiga Cupa Mondiala intr-un meci in care invinge Olanda cu 2 la 1.

In anii 80, dupa moartea fondatorului Adi Dassler, afacerea este preluata de catre sotia, fiul si ficele acestuia, aceasta perioada fiind numita si perioada de tranzitie.

In anii 90, compania se transforma dintr-o fabrica si o companie bazata pe vanzari, intr-o companie de marketing.

In 1995 compania Adidas este listata la bursele din Paris si Frankfurt.

In anul 1996, Adidas este compania care imbraca 6000 de atleti olimpici din 33 de tari. Vanzarile in materie de imbracaminte cresc cu 50%.

In 2006, Adidas achiztioneaza compania Reebok unind astfel 2 dintre cele mai respectate branduri ale lumii in materie de sport.

In 2010 este lansat cel mai strategic plan pe care l-a lansat vreodata companiain materie de vanzari si productie: "Route 2015".

In 2011 achizitioneaza compania Five Ten.

 

NIKE, o companie internationala cu sediul in USA, infintata in 1964 sub numele de Blue Ribbon Sports. Compania primeste numele de Nike in anul 1978. Denumirea provine din limba greaca de la zeul victoriei.

In momentul de fata, Nike este una dintre cele mai mari companii care asigura imbracaminte si incaltaminte sportiva.

Renumita prin logoul sau "Swoosh " , dar si datorita sloganului "Just do it",  compania Nike sponsorizeaza multi atleti renumiti dar si echipe sportive renumite in intreaga lume.

Nike comercializeaza produse atat sub brandul Nike, cat si sub brandurile Nike Golf, Nike Pro, Nike+,  Air  Jordan,  Nike Skateboarding.  

Subsidiarele brandului Nike: Cole Haan, Hurley International, Umbro si Converse.

 

Reebok este subsidiara renumitului brand Adidas, incepand cu anul 2005. Reebok este cunoscut in intreaga lume ca fiind un mare producator de imbracaminte sport, incaltaminte sport si accesorii sportive. 

Numele de Reebok provine de la cuvantul african rhebok care in traducere inseamna antilopa, gazela.

Compania afost infintata in anul 1890 intr-un sat mic din Marea Britanie de catre Joseph William Foster care producea incaltaminte obisnuita pentru alergat pana cand a avut ideea geniala de a creea adidasi pentru alergat cu crampoane.

Odata ce ideea lui a progresat, in anul 1895 a creat compania J.W. Foster and Sons impreuna cu cei doi fii ai sai.

In anul 1958, doi dintre nepotii lui au denumit compania Reebok.

 

Puma este o companie multinationala cu sediul in Germania care produce adidasi, incaltaminte si accesorii sportive.

Compania a fost infintata in 1924 de catre cei doi frati: Adolf si Rudolf Dassler. Relatia dintre cei doi frati s-a deteriorat astfel ca in 1948 au decis sa imparta aceasta companie in 2 entitati: Puma si Adidas.

Puma este un brand recunoscut pe plan international pentru incaltaminte a sportiva pentru fotbal. Logoul Puma este recunoscut ca fiind o puma care sare peste inscrisul Puma.

Acest logo se regaseste imprimat pe toate produsele comercializate de catre acest brand.

 

Hummel - caracter din 1923.

In 1923 cand familia Messmer a lipit crampoane de cauciuc pe talpa pantofilor sport. Compania Hummel a fost infintata de catre Messmer, Jurgensen si Tigges in orasul Hamburg. Hummel incepe prin a fi o companie specializata in producerea de incaltaminte sport in special pentru sporturile de atletism, handbal si fotbal.

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, aliatii au bombardat fabrica si au sters practic de pe suprfata pamantului caminul hummel.

In anul 1956, compania este preluata de catre Bernhard Weckenbrock din Kevelaar iar productia este mutata in sudul Germaniei.

In anul 1972 brandul este cunoscut si comercializat in toata Europa si nu numai.

In anul 1979 Hummel a incheiat primul contract de sponsorizare cu Federatia Daneza de Fotbal.